sábado, 23 de abril de 2011

LES RETALLADES EN SANITAT ENS PORTEN A UNA PRECARIETAT DE TAL CALIBRE, NO PRÒPIA DEL SEGLE XXI

Tant les persones treballadores del sector sanitari com les usuàries, ens veiem afectades salvatgement per totes aquestes retallades sense sentit, portant-nos a una devallada de la qualitat del servei, que afecta ja i afectarà més greument a la població en general. Els treballadors del sector sanitari ja estàn preparant mobilitzacions però resulta fonamental que la població s'impliqui també i surti al carrer a fer totes les reivindicacions que calguin en defensa de la nostra Sanitat Pública.
Plasmo aquí un article molt interessant aparegut el dia 13 d'abril al setmanari La Directa referent a aquest tema.

L'Hospital de Bellvitge planta cara a una retallada que podria arribar al 13%

A les portes de l'Hospital Universitari de Bellvige, el 6 d'abril, es va convocar per primera vegada des de que l'actual govern de CIU és a la Generalitat una concentració unitària per protestar, contra les retallades proposades pel conseller de Salut Boí Ruiz (que també és ex president de l'Associació Catalana d'Hospitals, una entitat privada) al Parlament de Catalunya. Aquestes retallades, que representen un total d'un 5% meyns de presupost per la sanitat pública que l'any anterior, preveuen no contractar personal suplent, no cobrir les places del personal jubilat o reduir personal d'alguns serveis. Tot aixó suposarà el tancament de consultes, sales d'operacions i plantes d'hospitalització i comportarà la disminució del personal d'urgències, que, de retruc, implicarà una devallada de la qualitat del treball i una demora en el temps del tractament de les diferents patologíes. Es tancarà un 40% del servei de l'hospital, aporximadament, cosa que afectarà prop de 700 contractacions i perjudicarà tant les usuàries com les treballadores. Però aixó no és tot. Segons fons de la gerència de l'hospital, "l'objectiu real del Departament de Salut és arribar a retallar fins el 13% de tota la partida presupostària de Salut (78 milions d'euros només a Bellvitge), amb mesures encara desconegudes, però segurament més dràstiques". Tots aquets elements van fer que la concentració del dia 6 arreplegués més d'un miler de persones que, de forma espontània, van sortir a tallar l'autovía de Castelldefels durant uns minuts per fer visible la protesta. L'endemà, el 7 d'abril, es va convocar una altra concentració. En aquesta ocasió, UGT i CCOO es van desvincular de la protesta i la direcció de l'hospital va boicotejar les assemblees informatives que es van fer a les 8 del matí i a dos quarts de 8 del vespre denegant l'accés a la sala d'actes. Tot i la manca de suport dels sindicats majoritaris, CGT, Metges de Catalunya i USOC van mantenir la convocatòria, que va tornar a ser multitudinaria i va repetir el tall de trànsit del dia anterior. Es va convocar una altra concentració el dia 13 en coordinació amb altres centres hospitalaris com l'Hospital Clínic, Vall d'Hebrón, l'Hospital del Mar i l'Hospital de l'Esperança que també donen suport a la manifestació convocada per usuàries a la plaça Colom De Barcelona.

Font: Setmanari La Directa nº 224

Deixo un video sobre l'entrevista que han fet a Àngels Martínez Castells, presidenta del col.lectiu Dempeus per la Sanitat Pública.
http://www.youtube.com/watch?v=nmJ1X30JXO0

No hay comentarios:

Publicar un comentario